Grabar-Kitarović obišla moslavački dio naše županije

imp

261020211635238613.jpeg

Drugog dana boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u Popovači Osnovnu školu „Zorke Sever“, gdje je, u nastavku projekta „Hrvatska čita“, zajedno s djecom čitala ulomke iz knjige „Božićna bajka“ Nade Iveljić.

predsjednica u moslavini 4

U Osekovu, mjestu u općini Popovača, Predsjednica je obišla Moslavačku etnosobu KUD-a Stjepan Šajnović. Društvu, koje danas ima stotinjak članova različite životne dobi, cilj je očuvanje kulturne baštine od zaborava te podučavanje što više mladih izradi narodnih nošnji i starim zanatima.

predsjednica u moslavini 3

Prilikom boravka u Kutini Predsjednica je održala radni sastanak s vodstvom Grada te posjetila tvrtku Petrokemija d.d.. “Moram čestitati Upravi i svima koji su sudjelovali u procesu dokapitalizacije. U većinsko vlasništvo ušli su Prvo plinarsko društvo d.o.o. i INA d.d. i nadam se da će nastaviti ulagati u Petrokemiju, ne samo financijska sredstva, kako bi se ostvarili planovi, prije svega širenje postrojenja i širenje na nova tržišta”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović nakon sastanka. Naglasila je i kako je Petrokemija iznimno bitna za gospodarstvo Županije, ali i cijele države.

Predstavnici Šumarskog fakulteta u Zagrebu prezentirali su Predsjednici rad Nastavno-pokusnog šumskog objekta Opeke u općini Lipovljani. Nastavno-pokusni šumski objekt Lipovljani nalazi se na području šuma srednje Posavine, u neposrednoj blizini naselja Lipovljani, 100 km istočno od Zagreba, sa južne i sjeverne strane autoceste Zagreb-Lipovac.

U Novskoj je predsjednica Grabar-Kitarović obišla tvrtku MMM Vukelić d.o.o. te Poduzetnički inkubator PISMO. Projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO Novska“ ima cilj razvoj nove poduzetničke infrastrukture na području grada Novske, odnosno Sisačko-moslavačke županije. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj s ciljem osnivanja poduzetničkog inkubatora kroz uređenje i opremanje poduzetničke infrastrukture te stvaranja povoljne poduzetničke klime poticanjem razvoja startup-ova, jačanjem postojećih poduzetnika i jačanjem poduzetničkih potpornih institucija.

Predsjednica je još obišla Općinu Jasenovac, a drugi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji završila je u Baćinu gdje je odala počast
poginulima u Domovinskom ratu te se susrela s članovima obitelji stradalih u Domovinskom ratu.

foto – predsjednica.hr

najčitanije