Gotovo 11 tisuća intervencija vatrogasaca na području županije

ibb

Nastavljen je angažman vatrogasaca na području Sisačko-moslavačke županije, koje je 29. prosinca 2020. godine pogodio razoran potres. Na terenu su domaće vatrogasne snage, ali i snage iz drugih vatrogasnih zajednica županija – javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje su odradila 34 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirano je 53 vatrogasaca s 19 vatrogasnih vozila iz domaćih dobrovoljnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska. Na području Siska zabilježene su 83 intervencije.

Vatrogasci JVP Sisak su u 12:36 sati zaprimili dojavu o rušenju zida na mušku osobu u Bitoljskoj ulici u Sisku. Prilikom sanacije i raščišćavanja kuće oštećene u potresu na osobu je pao dio zida te je od zadobivenih ozljeda osoba na mjestu nesreće preminula. Na intervenciji je sudjelovao JVP Sisak sa 6 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila uz prisustvo ostalih hitnih službi.

Na području VOZ Petrinja angažirano je 36 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 36 intervencija. Na području Petrinje nalaze se vatrogasne snage s područja VZ Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

Gledajući razdoblje od 28. prosinca 2020. do 20. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9554 vatrogasca sa 2454 vatrogasna vozila, a odrađeno je 10902 intervencije.

najčitanije