Godinu dana od prvog oboljelog od koronavirusa u Hrvatskoj, danas u županiji aktivan 91 slučaj

imp

Prije točno godinu dana zabilježen je prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj i tada smo teško mogli zamisliti da će pandemija potrajati ovoliko dugo.
Iako se u ovih godinu dana pojavilo nekoliko cjepiva epidemiolozi govore da još uvijek nije vrijeme za veliko opuštanje.

U godinu dana u Hrvatskoj zaraza je zabilježena kod ukupno 241.048 osoba, a 5.477 ih je umrlo uslijed posljedica zaraze.
Prvi slučaj koronavirusa zabilježen je u utorak 25. veljače u Zagrebu. Riječ je o mladiću koji je bio na nogometnoj utakmici u Milanu. Ministar zdravstva Vili Beroš odluku o proglašenju epidemije koronavirusa donio je 11. ožujka.  Prvi slučaj 25. veljače, prva smrt mjesec dana kasnije.

Kada je riječ o Sisačko-moslavačkoj županiji prvi slučaj zabilježen je 12.ožujka prošle godine. Bio je to 23-godišnji mladić iz Mošćenice, koji se tada vratio iz Italije gdje je radio.
Od tada pa do danas od zarazne bolesti COVID-19 oboljelo je 9.110 osoba, a borbu s koronavirusom izgubile su 192 osobe. Trenutno u županiji imamo aktivan 91 slučaj.
Danas je u županiji zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Riječ je o 10 osoba s područja Siska, 8 ih je s područja Novske, 6 s područja Kutine, 2 osobe s područja Petrinje te jednoj osobi s područja Popovače.

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković je najavio da se ide u daljnje popuštanje mjera. Od ponedjeljka se otvaraju terase ugostiteljskih objekata i dopuštaju se sportske aktivnosti u zatvorenim prostorima, ali pod strogim epidemiološkim uvjetima.
Detalji novog ublažavanja bit će predstavljeni na sutrašnjoj konferenciji Nacionalnog Stožera.

najčitanije