Glas poduzetnika sagradio kuću obitelji u Petrinji

imp

Ugp Kuca Obitelji Devic Pfbz3hyh1pilai10n2rwdye50yw2eg3topa5ziesv4

Udruga Glas poduzetnika izvijestila je kako je u petak, 29.listopada, službeno otvorena UGP kuća u Petrinji. Prva UGP kuća za obitelj Dević je završena te je peteročlana obitelj Dević itekako bila zahvalna što im je UGP osigurao novi dom i pomogao onda kada je bilo najpotrebnije. Također, održala se i promocija UGP kuće za četveročlanu obitelj Nurkić čija bi kuća trebala biti završena do kraja ove godine.

Udruga Glas poduzetnika je itekako ponosna što je projekt tipskih kuća, koji je započeo nakon razornog potresa u Petrinji, napokon dobio konkretne rezultate. Veliko humanitarno djelo ne bi bilo moguće bez donatora i vrijednih volontera koji su odvojili svoje vrijeme i uložili mnogo truda u ovaj projekt. – kaže u priopćenju Udruga Glas poduzetnika.

“Ono što smo obećali u UGP-u, od početka prikupljanja sredstava donatora, to smo i napravili! Sami obilazili teren i pronašli nastradale obitelji, organizirali za njih svu potrebnu dokumentaciju za uklanjanje starog i gradnju novog objekta, ugovorili po svim standardima gradnju te ishodili građevinsku dozvolu! Jučer smo se i sami uvjerili, što znači harmonija i radost sretnih obitelji Dević i Nurkić. Mi poduzetnici dobro znamo što znači obitelj, kao stup i izvor života bez kojih Petrinja nema budućnosti! Nama koji smo volontirajući pomagali u organizaciji gradnje, ostaje kao blagoslov gledati ih sretne i ispunjene u svom domu.” – izjavio je Danko Bačelić, koordinator UGP-a za Petrinju.

Osim UGP kuća, treba spomenuti i projekt Centar novog života u Petrinji koji je započeo s radom u rujnu 2021. godine. Nekoliko poduzetnika je otvorilo svoja vrata, a nadamo se da će privući i ostale poduzetnike, kojima su poslovni objekti stradali u potresu, kako bi grad Petrinja ponovo zaživio. Udruga Glas poduzetnika sudjelovala je i doniranjem 21 stambenog kontejnera (Petrinja, Sisak, Glina) u startu, kao i u konceptu Centar novog života u Petrinji s kompletnim idejnim rješenjem i nacrtima te s 26 poslovnih kontejnera.

„Smatramo da će ovi projekti pomoći građanima i gradu Petrinji, ali i cijeloj županiji, te omogućiti da se stvara i razvija poduzetnička scena na tom području.
Želimo se još jednom zahvaliti svim našim donatorima na ukazanom povjerenju i volonterima koji su pomogli da ideje udruge Glasa poduzetnika postanu realizirane – UGP kuće i Centar novoga života.“, rekli su u Udruzi.

“Ponosan sam što smo stvorili dom dvjema obiteljima. Još se jedna kuća gradi u Sisku, a UGP je donirao projektnu dokumentaciju za još dvije kuće, koje se grade po istom zakonskom postupku. Ukupno ćemo imati pet UGP kuća, što je stvarno veliki uspjeh.
Još jedan uspjeh je to što je UGP pokazao da se obnova može pokrenuti u skladu s postojećim zakonskim okvirima. Voljeli bismo da se Ministarstvo graditeljstva očituje na naše prijedloge o pojednostavnjenju procesa izdavanja građevinske dozvole. Prijedloge smo prezentirali ministru pred godinu dana. Pokazali smo da znamo, da možemo i da želimo. Inkluzivan smo tim i želimo suradnju sa svima koji žele dobro ovoj državi.” – rekao je Mislav Bašić, koordinator Odbora za arhitekturu i građevinu UGP-a.

najčitanije