Gimnazijalci od ponedjeljka u obnovljenoj školi

imp

Smz Image 2023 08 31 13 36 30 077

Nekoliko dana uoči svečanog otvorenja obnovljene zgrade Gimnazije Sisak, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, zajedno s ravnateljem Božidarom Dujmićem i profesorima, obišao je danas zgradu sisačke Gimnazije na kojoj su radovi obnove i opremanja pri samom kraju.

 

 

Učenici će u ponedjeljak, 4. rujna krenuti u novu školsku godinu u svojoj obnovljenoj školi, a za nekoliko tjedana bit će obnovljeno i sportsko igralište. Za vrijeme obnove škole, nastava se održavala u zgradi u Rimskoj 28 koju je Sisačko-moslavačka županija ustupila Gimnaziji Sisak i financirala prenamjenu prostora od 650 kvadrata za učionice i kabinete pri čemu su se župan, njegovi zamjenici te pročelnici i službenici odrekli svojih ureda kako bi omogućili nesmetano odvijanje nastave.

 

 

Župan Celjak zahvalio je danas na strpljenju na proteklim godinama koje su bile izazovne za sve, ali je također istaknuo kako se iznimno veseli što se učenici i profesori napokon vraćaju u svoju obnovljenu zgradu. „Važno je stalno isticati kako je Gimnazija Sisak važna obrazovna ustanova u Sisačko-moslavačkoj županiji. Zgrada će biti spremna za početak nastave, ima još nekih sitnica koje će se uređivati s vremenom. Igralište bi trebalo biti gotovo kroz nekoliko tjedana, a to će ovisiti i o vremenskim uvjetima. Ono što je najvažnije to je da u ponedjeljak, 4. rujna kreće nastava u obnovljenoj zgradi Gimnazije.“, naglasio je župan Celjak.

 

 

 

Novi sadržaji u obnovljenoj zgradi Gimnazije Sisak

 

Tijekom obnove zgrade, uređena je i zadnja etaža škole koja je do tada bila neiskorištena. Time će i ovom obnovljenom objektu biti dodana nova vrijednost i novi sadržaji koji prije nisu postojali. „Odlučili smo se ne samo za obnovu i vraćanje na stanje prije potresa, već svim objektima koje obnavljamo dodajemo novu vrijednost. To se može vidjeti upravo na zgradi Gimnazije, gdje se uređuje i potkrovlje što je dodatnih 500 m2. Imat ćemo još kvalitetnije igralište nego što je bilo prije potresa, s još kvalitetnijom i debljom gumiranom podlogom.“, zaključio je župan Celjak prilikom današnjeg obilaska Gimnazije Sisak.

 

 

Svečano otvorenje obnovljene, opremljene i novim sadržajima obogaćene Gimnazije Sisak bit će u ponedjeljak, 4. rujna. Ujutro će župan s ravnateljem, razrednicima i gostima dočekati učenike koji kreću u prvi razred Gimnazije Sisak, a navečer će se održati prigodni program u čast svih bivših i sadašnjih profesora i učenika Gimnazije Sisak.

 

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije