FungiFest – Festival gljiva u Parku prirode Lonjsko polje

ibb

251020211635197291.jpeg

Šesto izdanje Fungi festa – Festivala gljiva u Parku prirode Lonjsko polje dvodnevna je manifestacija koja se održava u subotu i nedjelju 25. i 26. rujna u Posjetiteljskom centru Repušnica, a uključuje izložbu gljiva, stručna predavanja, kreativne radionice, edukativne sadržaje o biološkoj raznolikosti Lonjskog polja i važnosti njezina očuvanja te ugostiteljsku ponudu.

Na izložbi će biti prezentirani primjerci gljiva s moslavačkog i slavonskog područja, označeni karticama s hrvatskim i znanstvenim nazivom, oznakom jestivosti te eventualne ljekovitosti, a kako bi se ispoštovale sve propisane epidemiološke mjere, izložba će i ovoga puta biti postavljena na otvorenom.

Posjetiteljima su osigurani biciklistički i pješački obilasci  Parka prirode Lonjsko polje, pod vodstvom stručnih vodiča, a moći će se voziti i kanuom.
U dvorani Posjetiteljskog centra bit će postavljena multimedijska edukativna izložba Diverterra namijenjena djeci predškolske i školske dobi. Izložba djecu poučava o zaštiti okoliša, klimatskim promjenama te očuvanju prirode i bioraznolikosti. Posjetitelje kroz izložbu vode avatari sedam životinja: jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela.

U sklopu Fungi festa održat će se i tri stručna predavanja – o ljekovitim gljivama, ljekovitim pripravcima od gljiva te o svijetu gljiva općenito.  Na manifestaciji će sudjelovati i brojni izlagači na čijim štandovima će se moći kupiti razne vrste gljiva, proizvodi od gljiva, te gljivarski suveniri.

Šesti fungi fest u Posjetiteljskom centru Repušnica održava se u subotu od 9 do 18 sati te u nedjelju od 10 do 17. Organizatori napominju da je cijeli program prilagođen epidemiološkim mjerama.

rep11letak_prednja

najčitanije