Foto natječaj ''Volim svoju županiju''

ibb

Hrvatska zajednica županija i ove godine organizira fotonatječaj „Volim svoju županiju“ , u kojem se biraju najbolje viralne fotografije (fotografije s najviše dijeljenja na društvenim mrežama i fotografije s najviše lajkova). Motivi koji se traže su prirodne ljepote te kulturna i prirodna baština s područja svih županija u Republici Hrvatskoj.
Cilj fotonatječaja je pobuditi regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost hrvatskih županija te potaknuti mlade umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima svojih županija, kao destinacijama koje, osim svojih ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.
Fotonatječaj je otvoren od 1.ožujka do 7.travnja 2017.godine.
Nagrade će se dodjeljivati u tri kategorije: najbolja fotografija prema broju dijeljenja, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.
Stručni žiri čine Martina Brautović, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije i Sandra Pinjuh, zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije te profesionalna fotografkinja Mare Milin.
Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Republike Hrvatske, a svaki autor može poslati do tri fotografije. Šalju se isključivo online, putem Facebook aplikacije kojoj se može pristupiti putem službene Facebook stranice Hrvatske zajednice županija. Fotografije smiju imati minimalne korekcije u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja.
Ovogodišnja novost je Instagram profil volimsvojuzupaniju.
Najbolje fotografije u sve tri kategorije osvajaju vrijednu nagradu – Samsung GalaxyTab A 10.1
Druga nagrada je foto monografija „Skriveni biseri hrvatskih županija“ i poklon paket Zajednice u vrijednosti od 200 kuna, a treća nagrada je foto monografija „Skriveni biseri hrvatskih županija“ i poklon paket Zajednice u vrijednosti od 100 kuna.
Natjecatelji od 4. do 15. mjesta osvajaju foto monografiju „Skriveni biseri hrvatskih županija“.
Fotografije prikupljene putem natječaja, Hrvatska zajednica županija koristit će isključivo u promotivne svrhe: objava na Facebooku Hrvatske zajednice županija, objava na internetskoj stranici Hrvatske zajednice županija, objava na službenim stranicama hrvatskih županija, organizacija izložbi fotografija te izrada ilustrativnih fotografija.
Svi detalji, kao i uvjeti predaje fotografija objavljeni su na službenoj internetskoj i Facebook stranici Hrvatske zajednice županija.

najčitanije