Foto natječaj "Dobro je činiti dobro!"

imp

Petrinjska Udruga Iks organizira nagradni foto natječaj Dobro je činiti dobro.
Svrha natječaja je fotografijom prikazati dobra djela u zajednici gdje građani pomažu drugima, poklanjaju svoje vrijeme, znanja i vještine bez ikakve novčane naknade.
Kroz ovaj foto natječaj želi se povećati vidljivost volonterskog rada te podići javna svijest o gospodarskim i društvenim koristima volontiranja.

Sudionici natječaja mogu biti svi fotografi amateri s područja cijele Sisačko-moslavačke županije, a natječaj je otvoren do 28.veljače.

Tema fotografije „Dobro je činiti dobro” omogućuje autorima/cama široki kreativni izražaj. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Sisačko-moslavačke županije i trebaju prikazati neko dobro djelo kojim se pomaže pojedincu ili pak neku akciju za opće dobro.
Uvjeti i način predaje fotografija na natječaj:
– Svaki/a autor/ica može poslati do 3 fotografije na natječaj.
– Fotografije se predaju isključivo online, na e-mail adresu [email protected] Fotografije pristigle nakon 28. veljače neće biti prihvaćene za natjecanje.
– Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu, a veličina dulje stranice (širina ili visina) mora biti najmanje 2400 pixela. Naša je preporuka: fotografirajte s maksimalnom rezolucijom kamere koju imate. Fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene. Foto montaže također neće biti prihvaćene za natjecanje.
– Fotografije moraju biti snimljene u vrijeme trajanja natječaja. Fotografije nastale u ranijem periodu neće biti prihvaćene za natjecanje.
– Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise.
– Svaka fotografija treba imati kratki opis (gdje je snimljena, kada, što predstavlja…).
– Natjecatelj/ica-autor/ica garantiraju da ne postoje prava trećih osoba i da će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade. Natjecatelj/ica prepušta pravo reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti fotografija poslanih na foto natječaj, Udruzi IKS i njezinim projektnim partnerima, sponzorima i medijima, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili drugom mediju u svrhu promidžbe volonterskog rada, te se za takvu uporabu odriče honorara u bilo kojem obliku i prava na potraživanje autorske naknade.

Po završetku foto natječaja stručni žiri će proglasiti apsolutnog pobjednika za najbolju fotografiju „Dobro je činiti dobro” te će biti organizirana svečana dodjela nagrada.
Stručni žiri će odabrati deset najboljih fotografija koje će biti objavljene na službenoj internetskoj i facebook stranici Udruge IKS, tiskane u velikom formatu i izložene u četiri grada u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Nagrada za najbolju fotografiju je Samsung GALAXY Tab 3 Lite. Sve dodatne informacije saznajte klikom na www.udrugaiks.hr ili pitajte e-mailom na [email protected]

najčitanije