Financijska pomoć kutinskim poduzetnicima za zapošljavanje

imp

Bespovratne potpore od 120 tisuća kuna dobilo je 13 kutinskih poduzetnika s ciljem novog zapošljavanja, samozapošljavanja i stručnog usavršavanja radnika. Uz te potpore otvorilo se ukupno 17 novih radnih mjesta, a unatrag tri godine na taj način brojka zaposlenih ljudi popela se na 125.

„Ovo je dobra mjera koja vrlo konkretno utječe na skidanje radnika s evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i smanjenje broja nezaposlenih i koju izravno financira upravo Proračun Grada Kutine. Pored te mjere u posljednje dvije i pol godine dajemo i poticaje za nabavu opreme koja izravno podiže konkurentnost naših poduzetnika i poboljšava im mogućnost dobivanja novih poslova, kao i poticaje za razvoj turističkih projekata kojom potičemo razvoj konkurentnosti naše destinacije“ – rekao je kutinski gradonačelnik Andrija Rudić.

Na nedavnom sastanku sa predstavnicima Županije gradonačelnik je predložio da se ove uspješne mjere prihvate i preklope i na županijskoj razini, čime će se povećati iznosi koji bi bili isplaćivani poduzetnicima. „Naš je fiskalni kapacitet relativno mali, ali ako bi se pojačali sa potporom iz županijskog proračuna, kako to već radimo u slučaju poduzetničkih kredita, onda bi i injekcija poduzetnicima bila veća i kvalitetnija“, naglasio je Rudić.

Na ovu mjeru napominje kutinski gradonačelnik, poduzetnici s područja Kutine mogu računati i 2017.godine.

najčitanije