Filip Galijanić iz Petrinje pobjednik turnira EA SPORTS FC 24

imp

Img 20240302 002158 Resized 20240302 121251516

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ, organizirala je sinoć turnir EA SPORTS FC 24. Bila je to još jedna aktivnost za mlade u sklopu programa Centra za mlade SMŽ koja je u izdvojeni prostor RCK Tehničke škole Sisak privukla više od 60 igrača i ostalih posjetitelja.

 

Dsc 8866

 

Sve igrače i posjetitelje pozdravio je župan Ivan Celjak koji je rekao kako je ovo još jedan kvalitetan sadržaj za mlade petkom navečer kojeg organizira Sisačko-moslavačka županija.

 

 

 

Tematske večeri i sadržaji za mlade

Želimo se mladima približiti s temama koje ih zanimaju i osigurati im zanimljiv sadržaj u njihovo slobodno vrijeme. Do sada smo organizirali tematske večeri kao što je španjolska večer i pub kvizove općeg znanja.“, rekao je župan.

 

Dsc 8930

 

Podsjetio je kako u Sisačko-moslavačkoj županiji postoje mogućnosti za kvalitetno obrazovanje i kvalitetan život nakon obrazovanja.

Večeras je večer video-igara pa ću samo podsjetiti kako u našoj Tehničkoj školi Sisak imamo smjerove tehničar za razvoj video-igara i tehničar za robotiku, u Tehničkoj školi u Kutini je smjer CNC operater i u Srednjoj školi Novska također imamo smjer tehničar za razvoj video-igara. To su smjerovi koji privlače mlade. Stvaramo preduvjete da zadržimo mlade osiguravanjem kvalitetnog obrazovanja, a sve to povezat ćemo s našim poduzetničkim inkubatorima gdje ćemo mladima omogućiti da osnuju svoje start-up tvrtke kako bi svoj poslovni život započeli na području naše županije.“, rekao je župan Celjak.

 

Dsc 9071

 

Poseban gost turnira gamer, tiktoker i youtuber Anril

Poseban gost sinoćnjeg turnira EA SPORTS FC 24 bio je poznati gamer, tiktoker i youtuber Antun Augustović – Anril koji je tijekom cijele večeri komentirao napete utakmice. U uvodnom razgovoru otkrio je ponešto o svojim počecima.
Na početku mi je bilo jako teško, videa su imala jako malo pregleda i došlo mi je da odustanem. Ne ide uvijek sve prema gore i nekome se dobre stvari počinju događati tek nakon godina i godina truda. I zato, nikada ne treba odustati.“, rekao je Anril.
Nakon gotovo pet sati i 112 odigranih utakmica na turniru EA SPORTS FC 24 dobili smo igrače koji su osvojli prva tri mjesta, od ukupno 64 natjecatelja.

 

Dsc 8983

 

Pobjednik turnira Filip Galijanić iz Petrinje osvojio Playstation 5

Pobjednik turnira je Filip Galijanić iz Petrinje koji je osvojio glavnu nagradu Playstation 5 s dodatnom opremom. Drugo mjesto je osvojio Borna Batisweiler iz Čakovca koji je kući ponio VR naočale, a treći je bio Leon Pupić Jovanović iz Siska osvojivši gaming stolac.

Dsc 8851

Uz Sisačko-moslavačku županiju i Savjet mladih SMŽ, partneri u održavanju turnira bili su RCK Tehnička škola Sisak, Regionalni koordinator SMŽ, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Hrvatska udruga izrađivača videoigara (HU-IZ-VI) te Poduzetnički inkubator SMŽ PISMO.

 

Dsc 8867

 

Foto – SMŽ

najčitanije