Festival igranja za djecu i roditelje sutra u Petrinji

imp

Festival Igranja

Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca“ organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje u 8 gradova diljem Hrvatske uz potporu inicijative The Human Safety Net.

 

Društva Naša Djeca u Požegi, Sv. Ivan Zelini, Ravnoj Gori, Varaždinu te Zaboku, Dječji vrtić Marjan u Splitu, Dječji vrtić Velika Gorica i Dječji vrtić Petrinjčica u Petrinji pripremaju pregršt igara za djecu i roditelje, a aktivnosti će se odvijati od 12. do 14. svibnja.

 

Festival igranja u Petrinji je na rasporedu u petak, 12.svibnja i u DV Petrinjčica, objektima Kapljica, Slap i Duga počinje u 10 sati.

 

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Zajednička igra izrazito je važna za produbljivanje odnosa roditelj-dijete te skladni razvoj djeteta.

 

Na Festivalu igranja diljem Hrvatske volonteri će za roditelje i djecu pripremati neke dobro znane, ali i pomalo zaboravljene igre kao što su „Djed i repa“, „Hoki-poki“, „Glazbene stolice“ i otkriti neke nove („Sadimo vrt“, „Kad me vodi mamina/tatina ruka, odrastam bez muka“).

 

najčitanije