Europska unija više nije nepoznanica

st

261020211635285087.jpeg

U Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac svečano je otvoren Informacijski centar Europe Direct Sisak. Informacijska mreža Europe Direct djeluje u 28 država članica Europske unije i jedno je od glavnih sredstava informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini.
Centar su otvorili voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Branko Baričević, župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici, Anita Sinjeri-Ibrišević i Marin Piletić, zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić i novi direktor SI-MO-RA-e, Mario Čelan.
‘Siguran sam da će otvaranje ovog centra za građane značiti da se stvari pokreću. Sisak je grad koji se možda zbog nekih stvari osjećao kao da je izvan tijeka događanja, a na ovaj način se vraća i ima šansu biti dio ovog velikog projekta’, rekao je voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Branko Baričević, te dodao kako je, osim na licu mjesta, upit moguće poslati i pismenim putem. Centar je dužan pružiti informaciju, a ako to nije u mogućnosti učiniti odmah, informacije mora biti dostavljena u roku dva tjedna, kaže Baričević.
Župan Ivo Žinić zahvalio se Europskoj komisiji i gospodinu Baričeviću što su prepoznali važnost otvaranja ovakvog centra u Sisku.
‘Nije dovoljno samo na Internetu vidjeti informaciju, ona možda neće biti dovoljno jasna. Ovdje se naši građani imaju priliku informirati, pa im poručujem da dođu u ovaj centar. Pogotovo pozivam mlade, nezaposlene ljude da vide mogućnosti zapošljavanja. Pozvao bih i poduzetnike da vide mogućnosti koje pružaju fondovi Europske unije’, rekao je Žinić.
‘Ovaj centar je jedna od naših šansi koje ćemo iskoristiti kako bi doznali što više informacija o projektima na koje možemo aplicirati’, rekao je zamjenik gradonačelnika Vlado Andučić.
Siščani su tako dobili priliku saznati sve o pravima i mogućnostima koje im nudi EU, a naročito onima koji utječu na njihov svakodnevni život. Nositelj projekta je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA, a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

najčitanije