EU tjedan

imp

261020211635280240.jpeg

Informiranje javnosti o europskim temama, posebno onima koje se tiču korištenja sredstava iz EU fondova, samo su jedan od razloga zašto Sisačko moslavačka županija organizira EU tjedan.

Ovogodišnji, otvoren  na Trgu Ljudevita Posavskog, ispred zgrade Županije, bit će posvećen Razvoju seoskog turizma. Na izložbenom prostoru odvijala se promocija i distribucija projekata financiranih sredstvimaEU fondova, a koji se provode na području Sisačko moslavačke županije. Posjetiteljima su se predstavili i proizvođači s područja naše županije uz nezaobilaznu degustaciju.  Program obilježavanja EU tjedan sutra, 5.svibnja, seli se u Petrinju.

Od 10 do 11 sati u prostoru Male vijećnice Grada Petrinje bit će održano predstavljanje EU projekata Grada Petrinje, a od 11.30 do 13.30 sati bit će predstavljen projekt «Mlinski kamen» nositelja tvrtke «Eko energija sistem d.o.o.» u Brestu Pokupskom (Desni odvojak 34a).

U srijedu, 6. svibnja 2015. s početkom u 11 sati bit će održana  predavanja u selu Bok (Palanječki) nedaleko Siska, na tradicijskoj okućnici Domitrović (adresa Bok 1). G. Mijo Domitrović održat će predavanje Povijest sisačkog sela Bok, a o temi Bok – Mlin na Savi  govorit će gđa Katica Mrgić, Gradski muzej Sisak, a Davor Salopek održat će predavanje Posavska arhitektura.

U četvrtak, 7. svibnja 2015. s početkom u 11 sati u Pučkom otvorenom učilištu Kutina u Klubu Arcus (Stjepana Radića 3, Kutina) bit će održano savjetovanje o EU fondovima pod nazivom «Put do EU fondova». Cilj savjetovanja je upoznati javnost s primjerima uspješnih investicija iz Poljske, mogućnostima financiranja i međunarodnim projektima.

U petak, 8. svibnja 2015. završno događanje Europskog tjedna 2015. na području Sisačko-moslavačke županije obilježit će otvaranje izložbe likovnih radova učenika osnovnih škola na temu „Moja županija u Europskoj uniji“ s početkom u 13.00 sati u Sisku, u prostoru sisačke knjižnice.

U suradnji  EDIC-a Sisak – Informacijskog centra mreže Europe Direct u Hrvatskoj i Županijskog savjeta za europske integracije pokrenut je po prvi puta natječaj kojim su učenici petih i šestih razreda likovnom tehnikom kolaža (koristeći otpadni papir, tkanine, plastiku i sl.) na kreativan način izrazili svoje razumijevanje zadane teme. Nakon održanog sata likovne kulture, pristiglo je do pet najuspješnijih  radova iz 16 škola s područja SMŽ: OŠ Josipa Kozarca – Lipovljani, OŠ Braće Bobetko – Sisak, OŠ Braće Ribar-Sisak, OŠ Viktorovac – Sisak, OŠ Braća Radić –Martinska Ves, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, OŠ Sela, OŠ Dvor, OŠ Dragutina Tadijanovića – Petrinja; OŠ Novska, I. Osnovna škola Petrinja, OŠ Gvozd, OŠ Katarina Zrinska – Mečenčani, OŠ Galdovo,OŠ Hrvatska Dubica, te OŠ Zvonimira Franka-Kutina.

najčitanije