EU sredstva za primarnu zdravstvenu zaštitu u županiji

ibb

”Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije”  županijski je projekt najavljen početkom travnja, jučer je dobio zeleno svjetlo i od Ministartsva zdravstva, potpisivanjem ugovora  o financiranju sredstvima iz Europskih fondova.

Naime, Hrvatskom je zdravstvu do 2020. godine na raspolaganju oko 300 milijuna eura iz strukturnih i investicijskih fondova Europske unije.  Riječ je o bespovratnim sredstvima koja će se koristiti za unaprjeđenje primarne zdravstvene zaštite, razvoj dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija, razvoj hitne medicine, izgradnju i uređenje bolničke infrastrukture, programe osposobljavanja zdravstvenih djelatnika te za preventivne programe i programe promicanja javnog zdravlja. Uz to, na raspolaganju je i 50 milijuna eura namijenjenih poboljšanju energetske učinkovitosti zdravstvenih objekata.

Za primarnu zdravstvenu zaštitu predviđeno je 18,5 milijuna eura, a tim će se sredstvima osigurati bolja opremljenost ordinacija kako bi se dio dijagnostike mogao rješavati na razini primarne zdravstvene zaštite, čime će se dodatno rasteretiti bolnički sustav.  Dio tih sredstava bit će dodijeljen i Sisačko-moslavačkoj županiji za projekt ”Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije”.

najčitanije