Emerging Europe Awards za Centar gaming industrije SMŽ

imp

Nagrada Gaming Smž 2

Emerging Europe Awards nagrada je koja se na godišnjoj razini dodjeljuje regionalnim postignućima u održivosti, inovacijama i poduzetništvu od strane Emerging Europe programa.

 

U kategoriji “Inclusive Entrepreneurship Initiative of the Year” nominiran je bio Centar gaming industrije u Sisačko-moslavačkoj županiji kao projekt u nastanku i od kojeg se puno očekuje. Centar je osvojio treće mjesto. Nagradu je na svečanoj odjeli u Bruxellesu preuzela ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac.

Nagrada Gaming Smž 1

Pobjednike, podijeljene na pet stupova Europe u usponu, temeljene na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (Ljudi, Planet, Prosperitet, Partnerstvo, Mir), izabrali su glasovi publike njih više od 23 000. Nagrade je dodijelila BBC-jeva novinarka Kasia Madera.

 

Centar gaminga opisan je kao projekt u nastajanju te da su on i Sisačko-moslavačka županija dokaz kako se neka industrijska grana može stvoriti iz nule i uspješno razviti što je do sad vidljivo na primjeru gaming inkubatora PISMO. Budući Centar obuhvaća veliki kampus sa akceleratorom gaming industrije, zgradom fakulteta, studentskim domom i svim ostalim popratnim sportskim i studentskim sadržajima te poduzetničkim inkubatorom namijenjenom testiranju videoigara. Sve je namijenjeno razvoju gaming industrije.

Centar Gaming Industrije Vizual

Lokacija na kojoj će se nalaziti poduzetnička je zona Novska, a zdanje će mu se prostirati na 8 tisuća kvadrata i vrijedno je više od 50 milijuna eura za koje financiranje dolazi iz fonda pravedne tranzicije.

najčitanije