Edukativna radionica „Tko sam ja?“ u četvrtak u Skwhatu

mradenovic

261020211635229837.jpeg

Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije osmislilo je projekt „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“ kojeg provodi sa partnerima: Koordinacijom udruga mladih grada Siska, Gimnazijom Sisak i udrugom „BoliMe – podrška mentalnom zdravlju mladih“.

Kako bi mladima pružili psihosocijalnu podršku osmišljen je ciklus edukacija na kojima će kroz interaktivne vježbe, kratka predavanja i rasprave mladi raditi na poboljšanju svojih vještina (komuniciranje i uspostavljanje odnosa, prepoznavanje emocija, samoregulacija, upravljanje stresom, donošenje odluka…) te će se poticati njihova samosvijest i briga za vlastito mentalno zdravlje te traženje pomoći u slučaju teškoća mentalnog zdravlja.

Nakon prve radionice koja se održala početkom listopada, a bavila se pitanjem ‘Kako (p)ostati mentalno zdrav’, iduća se održava na temu ‘Tko sam ja?’

„Ovo je jedno od temeljnih elemenata psihologije čovjeka,iliti što to znači biti čovjek, a sve to preko pitanja i ujedno naslova edukacije ‘Tko sam ja?’. Kroz interaktivno predavanje i diskusiju proći će se kroz ljudske potrebe od fiziologije do psihologije, vrijednosti, način na koji ih formiramo i njihovu ulogu u našim životima te samopoštovanje i na čemu ga gradimo. Naglasak će biti na mladima, a dobro su došli svi zainteresirani“, kaže psiholog Božidar Nikša Tarabić.

Edukacija se održava u prostorijama Skwhata u četvrtak 17.listopada od 18:30 do 20:30.

najčitanije