Edukacija o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji

imp

Preko 140 stručnih, odgojnih i prosvjetnih djelatnika Sisačko-moslavačke županije educirano o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji
Zahvaljujući projektu Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije pod nazivom „Želim da se i moj glas čuje“ 76 učitelja, asistenata i stručnih djelatnika osnovnih škola iz Siska, Petrinje, Dvora, Galdova, Budaševa i Sela, 30 djelatnika petrinjskog i zagrebačkog vrtića te 36 stručnih djelatnika, roditelja i studenata tijekom tri radionice od siječnja do travnja educirani su o primjeni asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije u stručnom terapijskom, predškolskom i školskom radu s djecom s teškoćama u razvoju i invaliditetom.

Zadnja radionica održana je u Petrinji 12.travnja kada su svima svečano podjeljena uvjerenja o sudjelovanju na 6 sati edukacija u organizaciji udruge i tvrtke E-glas iz Rijeke.
Sve tri radionice vodio je prof.dr. Miroslav Vrankić, kojeg je Google s još 3 Hrvata uvrstio na popis 100 najvećih inovatora u srednjoj i istočnoj Europi, a trenutno je profesor na kolegiju Asistivne tehnologije na Tehničkom fakultetu u Rijeci, direktor tvrtke E-glas koja se bavi humanom tehnologijom, odnosno primjenjuje tehnička rješenja za podizanje i poboljšanje kvalitete života osoba s najtežim tjelesnim invaliditetom, nositelj titule Ponos Hrvatske te još brojnih nacionalnih i međunarodnih priznanja.
Nakon uvodnih teorijskih izlaganja i prezentacije opreme na zadnjoj radionici bilo je puno praktičnog rada u programu Tobii Communicator 5 gdje su svi koji su ponijeli svoja prijenosna računala imali prilike naučiti i sami rukovati komunikacijskim softverom te kako naučiti izraditi edukacijsko-rehabilitacijske materijale. Upoznati su i s izradom Boardmakera kao izvrsnim alatom za rad s neverbalnom djecom, a također su predstavljene Hiper edukacijske kartice koju E-glas u suradnji s autorima iz Hrvatske udruge za ranu intervenciju pretvara u softverska rješenja.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

najčitanije