e_Savjetovanje: Program revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenog potresom

imp

251020211635197844.jpeg

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije 3. kolovoza je otvorilo savjetovanje o Nacrtu prijedloga Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom.
„Svrha izrade ovog Programa je predložiti strateška usmjerenja i posebne ciljeve djelovanja nositelja javnih politika, te sukladno tome predložiti mjere i aktivnosti kako bi se u razumnom roku ublažile demografske i materijalne posljedice uzrokovane potresom, te istovremeno dizajnirale pretpostavke za društvenu i gospodarsku revitalizaciju, odnosno jačanje konkurentnosti Županije u srednjoročnom i dugoročnom vremenskom razdoblju.“, stoji u Programu revitalizacije.

e savjetovanje revitalizacija

Program ima tri osnovna cilja:
1) analizirati ekonomska, demografska i fiskalna kretanja na županijskoj i lokalnoj razini Sisačko-moslavačke županije u usporedbi s prosječnim razvojnim kretanjima na razini Republike Hrvatske i njezinih potpomognutih područja;
2) utvrditi ograničenja budućeg razvoja JLS-a na području Sisačko-moslavačke županije koja su uzrokovana razornim posljedicama potresa;
3) na temelju dobivenih rezultata predložiti osnovne komponente Programa sukladno Odluci Vlade od 14. siječnja 2021. godine.

Savjetovanje je otvoreno do 2.rujna 2021., a dokument možete pogledati klikom na Program revitalizacije SMŽ

najčitanije