Dvojica muškaraca pokušala prokrijumčariti 12 osoba

imp

Policija Palica Tv Sisak

Policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija su u ponedjeljak, 10. travnja u večernjim satima, u mjestu Volinja, općina Dvor, zaustavili automobil bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka u kojem je 28-godišnji hrvatski državljanin prevozio šest stranih državljana, a potom i drugi automobil bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka u kojem je 63-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine prevozio također šest stranih državljana.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici su nad dvojicom muškaraca proveli kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su s unaprijed stvorenom namjerom koristoljublja došli na područje Općine Dvor i sudjelovali u počinjenju navedenog kaznenog djela, odnosno da su iz koristoljublja omogućili kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj osobama koje su na nezakonit način ušle u Republiku Hrvatsku.

 

Postupanjem je utvrđeno da se radi o 12 državljana Narodne Republike Kine koji su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

 

Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije