Dvije pozitivne godine Lječilišta Topusko

ibb

Nakon velikih gubitaka koji su prije tri godine pogodili Lječilište Topusko, ovo je već druga godina u kojoj se ostvaruje pozitivan rezultat. Lječilište je u 2016-oj godini ostvarilo dobit od oko 2,5 milijuna kuna, što je 2,5 puta je više nego u prethodnoj godini – podatak je iznesen na sjednici Upravnog vijeća Lječilišta Topusko.
Poboljšanje financijskog poslovanja omogućilo je rast investicija u objekte i novu opremu Lječilišta, novo zapošljavanje i rast kvalitete usluga. Time se Lječilište Topusko danas našlo u maloj skupini zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj koje se mogu pohvaliti konstantnim pozitivnim rezultatom – glavni je zaključak Upravnog vijeća.
U općenito teškim uvjetima poslovanja u 2016. godini, povećani su prihodi što se može zahvaliti pravovremenoj orijentaciji na pružanje usluga na slobodnom tržištu. Pored redovitih zdravstvenih usluga koje se obavljaju po ugovoru s Hrvatskom zavodom za zdravstveno osiguranje, u prošloj godini obavljeni su dodatni poslovi za koje se Lječilište natjecalo na tržištu (rehabilitacija djelatnika INA-e, usluga rehabilitacije invalida Domovinskog rata i njihovih obitelji, povećanje broja individualnih pacijenata itd).
Pozitivnom financijskom rezultatu značajno je pridonijela racionalizacija troškova i restrukturiranje cjelokupnog načina rada i poslovanja. Rashodi su smanjeni za čak 6%! Obzirom da se posluje pozitivno, nije bilo potrebno koristiti kreditna sredstva za tekuću likvidnost što znači da ustanova u prošloj godini gotovo nema rashoda za kamate. A dugovi koji su bili naslijeđeni iz razdoblja prije 2014. godine, u iznosu od oko 5 milijun kuna, u potpunosti su izmireni pa Lječilište Topusko s istekom protekle godine nema više dugova niti bilo kakvih obveza starijih od mjesec dana – doznajemo na sjednici Upravnog vijeća.

najčitanije