DVD-u Lekenik kupljeno novo vatrogasno vozilo

imp

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lekenik dobilo je novo vatrogasno vozilo – autocisternu ukupne vrijednosti oko 700.000,00 kuna.

 

Predsjedniku DVD-a Lekenik Ivanu Jančetiću ključeve novog vozila uručili su sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i načelnik Općine Lekenik Ivica Perović.

 

Župan Celjak istaknuo kako će novo vatrogasno vozilo imati veliki značaj za stanovnike Lekenika u dobavljanju vode te je još jednom ponovio koliko su vatrogasci važni u našem društvu.

„Često govorimo da su naši vatrogasci heroji u miru jer brinu o svim stanovnicima naše županije. Svjesni smo značaja rada naših vatrogasaca, ne samo u zaštiti života i imovine uslijed požara, nego i kod prometnih i drugih nesreća. Dobrovoljna vatrogasna društva su vrlo često središta društvenog života u našim ruralnim područjima gdje se okupljaju djeca i mladi. Naši stariji vatrogasci kroz djelovanje DVD-a djecu uče osjećaju odgovornosti i discipline, ali i da vole svoje društvo i rade za dobrobit društva“, rekao je župan Celjak i podsjetio kako je Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Vladom RH, osigurala 40 milijuna kuna za sanaciju objekata koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe DVD-a i JVP-a na područjima pogođenim potresom.

 

tekst se nastavlja nakon oglasa

 

 

Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović zahvalio je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Sisačko-moslavačkoj županiji i donatorima koji su, uz Općinu Lekenik, sufinancirali kupnju novog vatrogasnog vozila.

„Cisterna će služiti prvenstveno u poboljšanju vatrozaštite na području općine, jer može prevoziti 8,5 tisuća litara vode, a služit će i za prijevoz vode našim stanovnicima koji nemaju vodoopskrbnu mrežu ili kojima su stradali bunari nakon potresa“, istaknuo je Perović.

 

Primopredaji novog vatrogasnog vozila prisustvovao je i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković koji je istaknuo važnost zajedničke suradnje svih institucija u sufinanciranju nabavke vatrogasne autocisterne.

„Iz ovog zajedničkog udruživanja je proizašlo jedno dobro djelo koje će služiti našim građanima. Ova autocisterna je još jedan značajan doprinos ukupnoj spremnosti vatrogastva u RH, jer je vatrogastvo uvijek na usluzi svojim građanima“, zaključio je Tucaković.

 

Novo vatrogasno vozilo blagoslovio je župnik Župe svetog Ivana Krstitelja preč. Tugomil Radiček.

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije