DVD Letovanić obilježio 115 godina djelovanja

imp

Dvd Letovanić 5

Svečanom sjednicom Skupštine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Letovanić obilježilo je 115 godina rada.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Letovanić osnovano je 1909. godine nakon katastrofalnog požara koji je uništio veliki dio tadašnjeg naselja Letovanić. Društvo danas broji ukupno 153 člana.

 

Predsjednik ovog DVD-a, Stjepan Kušan je u svom obraćanju posebno zahvalio županu Ivanu Celjaku, čijim su zalaganjem osigurana sredstva za obnovu vatrogasnih domova oštećenih u potresu. Istaknuo je i dobru suradnju s matičnom Općinom Lekenik i Vladom Republike Hrvatske: „Uz pomoć Općine Lekenik, Sisačko-moslavačke županije i županijske Vatrogasne zajednice uspjeli smo nabaviti novo kombi vozilo te navalno vozilo kapaciteta 5 000 litara.
U 2023. godini, zahvaljujući našem Županu, uspjeli smo preko Fonda solidarnosti obnoviti vatrogasnu opremu, koja je uništena u intervencijama nakon potresa. u vrijednosti od 33 000 €.
Posebnu brigu vodimo o mladim naraštajima svjesni činjenice da su oni zalog za budućnost hrvatskog vatrogastva. Izuzetno smo ponosni na generaciju vatrogasne mladeži koja je 3 puta osvajala treća mjesta na državnom natjecanju mladeži.“ zaključio je Kušan.

 

Obilježavanju je prisustvovao i zamjenik župana Mihael Jurić koji je posebno istaknuo kvalitetan odnos koji Županija ima DVD-om Letovanić, društvom koje je uvijek spremno pomoći sugrađanima, bez obzira na vrstu ugroze koja zaprijeti sigurnosti ljudi i njihove imovine. prenio im pozdrave župana Ivana Celjaka i zajamčio nastavak dobre suradnje.

 

Foto – SMŽ

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije