Dva zlata, srebro i bronca za hrvatske učenike na najvažnijoj informatičkoj olimpijadi

imp

251020211635198510.jpeg

Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić su osvojili zlato, Vito Anić srebro, a Krešimir Nežmah broncu na 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Singapuru, koja je, zbog epidemioloških mjera, od 19.do 25 lipnja,  održana online.

Radi se o najvećem i najvažnijem međunarodnom natjecanju, a osim Hrvatsku na tom su natjecanju nastupile reprezentacije mladih informatičara iz 87 zemalja.

Nećete vjerovati što se danas dogodilo u finalu svjetske informatičke olimpijade u Singapuru! Učenici su, kao i prvi dan, rješavali 3 zadatka i mogli su osvojiti 0 do 100 bodova za svaki od njih, ovisno o kvaliteti svog rješenja.
Poredak na ljestvici se mijenjao iz trena u tren, bodovi su frcali na sve strane, 5 sati natjecanje je brzo prošlo i ljestvica se umirila.
Prva dva mjesta Kinezi, ok, ništa čudno. Treći Japanac, i to je normalno.
Ali što je ovo na četvrtom mjestu? Gdje se nalazi ta zemlja, pitaju se novinari koji dosad nisu pratili programerska natjecanja. Daj, zumiraj mapu svijeta malo jače, gle tu u EU. Hrvatska!
Dorijan Lendvaj, danas četvrti, dovoljno za ukupno zlato na IOI. Patrick Pavić nekoliko bodova manje, također zlato, Vito Anić srebro, Krešimir Nežmah bronca, Hrvatska je najbolja EU reprezentacija na ovom natjecanju, a naša 2 zlatna učenika su bolji od svih dosad nenadmašnih Rusa.
Čestitke svim zaslužnima!”, napisao je predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Vlado Lendvaj na svom Facebooku profilu.

Osvajači medalja su učenici zagrebačke XV. gimnazije. Vito, Dorijan i Patrick su učenici 3.razreda, a Krešimir je maturant.

Foto – Hrvatski savez infomatičara

najčitanije