Dva javno dostupna defibrilatora u Petrinji

imp

Donaciju Erste Plavog društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, vrijednu 40.000 kuna, Udruga za razvoj lokalne zajednice “Naš život” Petrinja, uložila je u nabavku dva javno dostupna defibrilatora u cilju unapređenja javnozdravstvene skrbi u Petrinji. Donacija je ostvarena tijekom mjesec dana kampanje Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu kada je Erste Plavi za svaku sklopljenu dobrovoljnu mirovinsku štednju donirao 100 kuna Udruzi Naš život.

„Kampanjom „Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu“ htjeli smo potaknuti sugrađane da o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji počnu razmišljati na vrijeme. Raduje nas što su građani prepoznali potencijal dobrovoljne mirovinske štednje i zahvaljujemo im što su nam pomogli da doprinesemo radu Udruge Naš život“, izjavila je Marta Meštrov, direktorica marketinga i prodaje Erste Plavog.

Prema podacima Hrvatskog kardiološkog društva od iznenadnog zastoja srca godišnje umre 9.000 ljudi, odnosno jedna osoba svakog sata. Javno dostupni defibrilatori važni su jer je za preživljavanje osobe koja je doživjela iznenadni srčani zastoj ključno započeti oživljavanje i upotrijebiti defibrilator unutar 3 do 5 minuta od trenutka zastoja srca.

„Cilj Udruge Naš život jest unapređenje kvalitete življenja naših štićenika i sugrađana. Dva nova defibrilatora postavili smo na javno kupalište i u „Kuću zdravlja“ u Petrinji, čime će rana defibrilacija postati dostupnija građanima, što će omogućiti bržu reakciju u slučajevima iznenadnog zastoja srca. Zahvaljujemo Erste Plavom i svim sugrađanima koji su sudjelovali u kampanji te nam omogućili kupnju uređaja čija upotreba može biti od ključne važnosti u spašavanju života“, naglasila je Radmila Vlak, Predsjednica Udruge za razvoj lokalne zajednice “Naš život” Petrinja.

Uz humanitarni, kampanja Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu, imala je i informativni karakter. U sklopu kampanje koja je posjetila deset gradova diljem Hrvatske, građani su u poslovnicama Erste banke i partnera kampanje, Istarske kreditne banke, Wüstenrot stambene štedionice i Splitske banke, mogli dobiti sve informacije o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji, a više od 4.000 građana informiralo se o pogodnostima dobrovoljne mirovinske štednje putem internetske stranice Erste Plavog.

najčitanije