Dumbović:“Želimo financirati opremanje zaštitnog laboratorija u Petrinji“

mradenovic

261020211635208260.jpeg

Petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović uputio je otvoreno donacijsko pismo Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. U njemu je naglasio kako je Petrinja iz proračuna spremna izdvojiti sredstva za financiranje opremanja zaštitnog laboratorija, a time bi se osigurali i bolji uvjeti za testiranje.

„Epidemija novog koronavirusa COVID-19 promijenila je naše živote, ali i svakoga od nas dovela do toga da se upita čini li sve što je u njegovoj moći da posljedice ove bolesti budu što manje. Svakodnevnom pratim situaciju, ne samo u Petrinji, već i na razini Sisačko-moslavačke županije i na razini cijele Hrvatske. Pozdravljam i podržavam sve napore koji se čine, jer ovo je vrijeme kada samo zajedništvo i solidarnost daju rezultat u borbi protiv nevidljivog, ali opasnog neprijatelja.

Koliko mi je poznato, Laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, na lokaciji Petrinja raspolaže uređajem na kojem bi se moglo provoditi testiranje na COVID-19, ali za stavljanje u funkciju, laboratorij je potrebno dodatno opremiti.

Grad Petrinja je spreman iz svog Proračuna, a sukladno preporuci struke, izdvojiti sredstva za financiranje opremanja zaštitnog kabineta, koji je neophodan za pokretanje laboratorijskog rada i koji štiti zdravlje stručnjaka u radu s visokoinfektivnim uzorkom.

Time bi osigurali uvjete za testiranje ne samo građana Petrinje, već i Sisačko moslavačke županije, što bi svakako pomoglo u borbi protiv epidemije na području naše županije.

Grad Petrinja je spreman financirati i uvođenje “drive-in” testiranja na koronavirus u Gradu Petrinji (na lokaciji Doma zdravlja Petrinja ili drugoj) ako medicinska struka to preporuči.

Na taj način bi građanima Petrinje bilo omogućeno da testiranje obave u svom gradu, zbog čega više ne bi trebali putovati u Sisak, a rasteretili bi i zdravstvene djelatnike u OB Sisak, koji nose najveći teret u borbi s koronavirusom.

Pozdravljam zajedničku suradnju Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje, jer nam je cilj isti: što manje oboljelih od COVID-19, sa što manje posljedica po zdravlje. Zato sam uvjeren da ćete razmotriti i prihvatiti moje prijedloge i da će oni vrlo brzo zaživjeti u Petrinji, na dobrobit građana Petrinje i Sisačko-moslavačke županije“, stoji u otvorenom pismu petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

najčitanije