Dumbović obišao radove na sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka

mradenovic

251020211635199396.jpeg

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje obišao je radove na  sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka. Radi se o kapitalnom projektu izgradnje  sportske dvorane na kojoj se izvode radovi vrijedni 45 milijuna kuna. Dogradnja školske sportske dvorane odvija se u sklopu projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece za koji su sredstva osigurana kroz Intervencijski plan“, a radovi unatoč koroni i potresu napreduju te su u visokoj fazi izgrađenosti.

Davor Ljubičić, voditelj projekta izgradnje dvorane podsjetio je na temeljenje koje je zbog lošeg tla napravljeno na pilotima prema najnovijim svjetskim metodama i standardima. Dodao je kako je potres pružio jedinstvenu priliku za test da se vidi kako su piloti i temeljenje dvorane uspjeli te istaknuo kako je ovo svjetski primjer izgradnje na ovakvim područjima  na temu kojeg se rade i znanstveni radovi

Branko Štivičić, glavni inžinjer gradilišta kazao je kako se ušlo u završnu fazu radova na ovoj dvorani koja je gabarita 30×50 metara. U tijeku su radovi postavljanja krovne konstrukcije i zatvaranja cijelog objekta. Napomenuo je kako uz sve nedaće vezane za koronu  i potres zadržavaju rok završetka objekta dvorane prema dogovoru, a to je početak srpnja.

Gradonačelnik Darinko Dumbović ovom je prilikom pohvalio  svoj tim za koji je istaknuo kako rade nevidljivi posao i koji  je na društvenoj infrastrukturi  odradio veliki posao rekavši:  „O društvenoj infrastrukturi možemo govoriti puno. Započeli radove i želimo ih završiti što prije jer  ti radovi jednostavno  nemaju alternative. Naša dvorana iznosi 45 milijuna kuna, tu su još vrtić u Češkom selu, svlačionice u Koloniji,igrališta… To su silna financijska sredstva koja smo povukli i mislim da možemo biti zadovoljni što se tiče same društvene infrastrukture. Vjerujem da ćemo zajedničkim radom dati sve od sebe kako bismo nastavili i završili ostale projekte.“ Gradonačelnik te naglasio kako vjeruje da će Grad i u novom financijskom razdoblju Europske unije 2021-2027. povući velika sredstva budući da Grad Petrinja  i Sisačko- moslavačka županija s obzirom na katastrofu koja Ih je zadesila nemaju alternative nego osloniti se na izvanproračunska tj. europska sredstva.

Izvor: Rad za naš grad

najčitanije