Dujmenović: 'Projekt središnjeg paviljona značit će puno i pacijentima i zaposlenicima'

st

Neposredno nakon zasjedanja Vlade u Sisku uslijedio je i jedan konkretan, dugoočekivani potez. Ugovori o financiranju rekonstrukcije bolničkog kompleksa, uspostavi dnevne bolnice i objedinjenog hitnog bolničkog prijema dobili su potpis i pečat, čime su projekti ukupnog iznosa 90 milijua kuna korak bliže realizaciji.
Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice dr. Ivo Pedišić rekao je kako se radi o višestrukoj koristi, ali ponajviše za pacijente.

‘Pacijenti će kod dolaska u prostor objedinjenog hitnog bolničkog prijema s jednodnevnom kirurgijom na jednom mjestu obaviti pregled, trijažu i specijalističke preglede, što sad obavljaju u raznim zgradama uz utrošak vremena. Nakon uspostavljanja dijagnoze nastavljaju liječenje u istoj zgradi, u prostorima dnevne bolnice. Zaposlenicima će se poboljšati uvjeti rada jer će raditi u suvremenim i dobro opremljenim ambulantama i bolničkim sobama.’

Dujmenović je još dodao kako je izgradnja središnjeg paviljona benefit za zdravstveni sustav u cjelini. Na taj se način, kaže, povećava broj liječenja bolesnika u okvirima dnevne bolnice, a smanjuje se broj značajno skupljih liječenja u stacionarnim ustanovama.
Ugovori su potpisani u prisutstvu premijera Andreja Plenkovića koji je čestitao potpisnicima na postignutom uspjehu.

‘Uvjeren sam da će i dnevne kirurgije i hitni prijem od ovog projekta imati koristi i osigurati višu kvalitetu zdravstvene zaštite svih građana Sisačko-moslavačke županije’, rekao je Plenković.

Vrijednost potpisanog ugovora za financiranje uspostave dnevne bolnice je gotovo 60 milijuna kuna, od čega je iznos bespovratnih sredstava 84% iznosa, dok je vrijednost ugovora za financiranje uspostave objedinjenog hitnog bolničkog prijema gotovo 30 milijuna kuna, od čega su gotovo 70% iznosa bespovratna sredstva.

najčitanije