Dujmenović: 'Naš glavni zadatak je brza dijagnostika i efikasno liječenje'

st

Najveći problem sisačke bolnice su naslijeđene dubioze, rekao je župan Ivo Žinić nakon današnjeg sastanka s upravom bolnice. Bez obzira na rashode koji su, kaže, nastali poslovanjem posljednjih godina, racionalnijom brigom bolnica bi trebala postati kvalitetna ustanova koja će imati potreban zdravstveni kadar.

‘Bolnica je u sanaciju otišla s gubicima preko 60 milijun kuna, a vraćena je s preko 95 milijuna kuna. Mi, kao osnivač bolnice, to ne možemo prihvatiti. Ja nisam potpisao sporazum koji u jednoj točki govori da bi te dubioze trebala riješiti županija. Očekujem da ćemo to riješiti na kvalitetan način kroz razgovor s novim ministrom, a da pritom bolnica ne gubi na usluzi’, rekao je Žinić.

Ravnatelj bolnice, dr. Tomislav Dujmenović, rekao je kako je, nakon vraćanja bolnice osnivačima, Sisačko-moslavačkoj županiji, bilo nužno napraviti analizu postojećeg stanja i kako se djeluje u skladu s tim. Prvi zadatak je, kaže, zdravstvena zaštita svih stanovnika županije, što uključuje brzu dijagnostiku i efikasno liječenje. To je moguće, nastavlja Dujmenović, jedino s dovoljnim brojem kvalitetnog zdravstvenog kadra, liječnika i medicinskih sestara, ali i uz zadovoljno osoblje. Trenutno je u sisačkoj bolnici, zajedno sa specijalizantima, oko 220 liječnika, a zasad bi ih, kaže ravnatelj, trebalo barem još desetak.
Bolji uvjeti za osoblje i pacijente, kaže Dujmenović, očekuju se i izgradnjom središnjeg paviljona.
‘Kako bi se mogli natjecati za sredstva Europske unije, projekt je trebao biti prenamijenjen. Europska unija financira objedinjeni hitni bolnički prijem, koji je već prije tu bio, i dnevnu bolnicu. U prenamijenu projekta uloženo je oko 400 tisuća kuna, dobili smo sve dozvole od ministarstva, prijavili smo se i sad čekamo kraj godine kako bi se to pozitivno riješilo’, kaže Dujmenović.

Župan Žinić dodao je kako je projekt prijavljen na fondove i kako je Opća bolnica dr. Ivo Pedišić treća na natječaju za dnevne bolnice te prva i jedina na natječaju za hitni objedinjeni bolnički prijem, te da bi do kraja godine projekti trebali biti obrađeni i osigurana sredstva kako bi se krenulo s raspisivanjem javnog natječaja za izgradnju središnjeg paviljona.

najčitanije