Duga i bogata povijest DVD-a Gušće

imp

Img 0144

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gušće osnovano je davne 1908. godine.
Danas broji preko stotinjak članova, što čini skoro pola stanovnika Gušća, lijepog mjesta uz rijeku Savu u sisačkoj Donjoj Posavini.

 

U subotu, 4. ožujka, održali su svoju redovnu Skupštinu, koja je bila prilika da se podijele priznanja za dugogodišnji rad u DVD-u Gušće.
Ivana Đuračić, Leon Grgurić i Dragica Jalžečić dobili su priznanje za 10 godina rada u DVD-u Gušće, Marjeta Grgurić za 20 godina, Perica Grgurić, Marijan Jalžečić i Kristijan Dumbović za 30 godina, Željko i Lidija Lukačević za 40 godina, Ivan Kunovec i Stjepan Dumbović za 50 godina i Ivan Kukurić za 60 godina rada.

 

Redovnoj godišnjoj skupštini nazočio je i župan Ivan Celjak koji je pozdravljajući nazočne podsjetio kako su članice i članovi DVD-a Gušće pokazali veliko srce kada su pripremali hranu za ljude iz Ukrajine koji su potražili utočište kod nas.

“Upravo taj događaj podsjetio me na dan potresa 29.12.2020. godine kada su upravo članovi DVD-a Gušće u suradnji s stanovnicima Donje Posavine prvi priskočili u pomoć i pripremili hranu za naše sugrađane, volontere…. na mnogim lokacijama u gradu Sisku. Veselim se što ovdje vidim puno djece, puno mladih što znači da vatrogastvo ima budućnost. DVD-ovi su nositelji društvenog života u ruralnim područjima posebno ovdje u Gušću gdje se okupljaju mladi Donje Posavine. Mladi kroz rad u DVD-ovima stječu odgovornost i disciplinu, a upravo je taj osjećaj odgovornosti prema društvu važan za razvoj mladog čovjeka. Upravo te vrijednosti mladi ljudi koriste i u profesionalnom i privatnom životu. Vatrogaskinje i vatrogasci nesebično žrtvuju sebe i svoje slobodno vrijeme kako bi pomagali nama građanima”, rekao je župan Celjak te čestitao dobitnicima priznanja.

 

Uz mnogobrojne goste skupštini su, uz župana Ivana Celjaka, nazočili županijski vijećnici Tomislav Kralj i Mario Markić i predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije