Društvo Naša djeca Petrinja i Udruga IKS provode „Ljeto u gradu“

imp

„Ljeto u gradu“ naziv je programa kojeg od početka srpnja za sve Petrinjce provodi Društvo Naša djeca Petrinja uz potporu Lokalnog volonterskog centra Petrinja Udruge IKS.
Tijekom interaktivnih radionica 10 volontera udruge IKS i stručno osoblje DND-a Petrinja osmišljavaju, pripremaju i provode aktivnosti za 30ak djece.
„U pitanju su različite aktivnosti kao što su kreativne i glazbene radionice te sportske i društvene igrice tijekom kojih se volonteri i osoblje igra i druži sa djecom na zadovoljstvo roditelja i staratelja. Na taj način tijekom cijelog srpnja 2 puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 19 do 20h u Strossmayerovom parku pružamo djeci i roditeljima radost, smijeh i pomalo znoja od intenziteta interakcije.“, kažu u Udruzi IKS pozivajući djecu i roditelje da im se u svim njihovim veselim aktivnostima pridruže ovog tjedna.

udruga iks 4 udruga iks 3 udruga iks 1
Kratkoročna volonterska aktivnost „Ljeto u gradu“ dio je projekta “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice” čiji je cilj kapacitiranje volonterskih centara i organizatora volontiranja iz područja socijalne skrbi, zdravstva, te odgoja i obrazovanja iz središnje Hrvatske.
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

najčitanije