Dožupan Vahovec vodi Županiju do prijevremenih izbora

imp

Sisačko moslavačku županiju do novih, prijevremenih izbora, vodit će dosadašnji prvi dožupan Zdenko Vahovec.
” Ja kao njezin zamjenik, koji sam do sada i obnašao dužnost njezinog zamjenika sa ovlastima. Kao dožupan koji je bio prvi na listi iza nje, preuzimam ovlasti župana, odnosno sam izvršno tijelo Županije” – rekao je Vahovec.

No te ovlasti počinju teći tek nakon osam dana od dana kada županičina ostavka stigne u Županiju. Potom slijedi obavijest Vladi koja bi trebala sukladno Zakonu u roku od 90 dana od datuma podnošenja ostvake održati prijevremene izbore. Hoće li dožupan biti kandidat vladajuće opcije ostaje otvoreno “Vi znate kojoj političkoj opciji ja pripadam i čiji sam ja član stranke. Prema tome odlukju o tome donijet će županijska organizacija SDP-a” – ističe dožupan.

No neslužbene informacije govore kako je upravo aktualni dožupan najizglednija opcija SDP-ova kandidata za župana. Županijski HDZ smatra kako je još rano za imena ali će oni svakako imati svog kandidata.

Prema tome krajem ove godine Sisačko moslavačka županija će birati novog čelnog čovjeka i njegove zamjenike. Siščani već predlažu da se ovi izbori raspišu u isto vrijeme kada i predsjednički kako bi se uštedjelo, jer izbori za župana i njegove zamjenike županijsku blagajnu će stajati oko tri milijuna kuna.

najčitanije