DORH: Ravnateljica osumnjičena da je oštetila obrazovnu ustanovu i sportski klub za više od pola milijuna kuna

imp

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku sumnjiči 47-godišnju ravnateljicu jedne obrazovne ustanove da je počinila više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.
DORH sumnja da je s bankovnih računa obrazovne ustanove u više navrata za vlastite potrebe raspolagala s više od pola milijuna kuna, ali je dio novca vratila pa se sumnja da je oštetila ustanovu za više od 300 tisuća kuna.

 

„Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 47-godišnjakinja od 2014. do 2022. godine, kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove, s bankovnih računa ustanove u više navrata raznim novčanim transakcijama neosnovano uzela i, za vlastite potrebe, raspolagala s više od 540,000,00 kuna. Okrivljenica je u navedenom razdoblju dio otuđenog novca vratila na bankovne račune ustanove pa se osnovano sumnja da se na opisani način nepripadno okoristila i ujedno oštetila ustanovu za ukupno više od 300.000,00 kuna.“, priopćili su iz DORH-a, dodajući kako se sumnja da je u istom razdoblju ravnateljica, koja je bila i osoba ovlaštena za posao blagajnice jednog sportskog kluba te je raspolagala s novčanim sredstvima kluba, s njihovog bankovnog računa u više navrata raspolagala s više od 260 tisuća kuna.

 

„Okrivljenica je u navedenom razdoblju dio otuđenog novca vratila na bankovni račun kluba pa se osnovano sumnja da se na opisani način nepripadno okoristila i ujedno oštetila ustanovu za ukupno više od 240.000,00 kuna.“, navodi se u priopćenju.

 

Državno odvjetništvo je, nakon provedenog ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Sisku da se protiv okrivljenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koji je sudac istrage odbio i okrivljenici odredio mjere opreza zabranom približavanja i zabranom uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima. Županijsko državno odvjetništvo u Sisku uložit će žalbu protiv tog rješenja suca istrage.

 

 

Foto – DORH

najčitanije