Donatella Pauković – Vinska kraljica Sisačko-moslavačke županije

imp

18-godišnja Donatella Pauković iz Novske nova je Vinska kraljica Sisačko-moslavačke županije. Titulu je zaslužila na ocjenjivanju održanom u Voloderskoj kleti, dok će službeno biti proglašena i okrunjena na otvaranju manifestacije „Voloderska jesen“ u subotu, 12. rujna.
Peto izdanje izbora za Vinsku kraljicu naše županije odličan je način turističke promocije naše županije, a upravo je to nit vodilja Sisačko-moslavačke županije kao organizatora ovog natjecanja. Naime, Vinska kraljica će biti promicateljica županije posebno njenog vinogradarstva i vinarstva, a svojom osobnošću simbolizirati će županijsku vinsku kulturu s ciljem širenja kruga ljubitelja, potrošača i prijatelja vina i vinorodnog područja Sisačko-moslavačke županije.
Na izboru je sudjelovalo šest djevojaka s područja čitave županije, a osim ugodne vanjštine, djevojke su morale pokazati i određeno znanje. Djevojke su prošle usmeni, pismeni i praktični dio. U ovom zadnjem djevojke su trebale pokazati svoje poznavanje vina i jela s područja naše županije, zatim tradicije vinogradarstva i vinarstva kao i običaja.

najčitanije