Donacijom Hrvata iz BiH obnovljena petrinjska OŠ Dragutina Tadijanovića

mradenovic

251020211635196985.jpeg

Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića jučer je posjetilo izaslanstvo Hrvata iz BiH , koje je predvodio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, Dragan Čović. Hrvati iz BiH prikupili su donaciju koja čini značajan dio sredstava utrošenih u sanaciju školske zgrade.

“Ovo naše zajedništvo neka bude jedno ohrabrenje svim ljudima u Petrinji i na širem području ovdje, da nisu sami. Mi stojimo otvoreni i za narodne projekte u suradnji s našim stožerom ovdje. Sve ono što mislite da zajedno možemo napraviti u ime hrvatskog naroda u BIH, za vas stojimo na raspolaganju,“ poručio je Čović.

Ovom su posjetu nazočili i potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Na donaciji su zahvalili petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes te župan Ivan Celjak:

„Donacija Hrvata iz Bosne i Hercegovine vrlo je značajna za obrazovanje na području grada Petrinje. Ovom je donacijom obnovljen objekt OŠ Dragutina Tadijanovića u kojem nastavu pohađaju i učenici ove škole i Prve osnovne škole Petrinja, a u narednom razdoblju u suradnji s Vladom RH, putem Ministarstva znanosti i obrazovanja Sisačko-moslavačka županija će urediti potkrovlje ove škole i nadamo se da ćemo već ubrzo nakon Nove godine u ovom prostoru smjestiti studente Učiteljskog fakulteta, koji će ovdje nastaviti obrazovanje“, rekao je u svojoj zahvali župan Ivan Celjak.

Ministar Radovan Fuchs je ocijenio da obnova škola na stradalom području teče predviđenom dinamikom i po novim standardima kako bi učenici nastavu polazili u jednoj smjeni, cjelodnevnoj nastavi, uz duži boravak u školi te osigurane tople obroke i suvremenu školsku infrastrukturu.

DSC_0082Predsjednici Udruge Hrvata BiH “Prsten” iz Hrvatske Pavle Zubak i iz BiH Marijan Vlaić simbolično su školi predali novu donaciju od 450.000 kuna.  Načelnik općine Posušja Ante Begić predao je donaciju od 100.000 kuna pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ravnatelj Osnovne škole Dragutina Tadijanovića  Davor Miholjević uručio je na kraju Draganu Čoviću zahvalnicu za dragocjenu pomoć.

najčitanije