Dogovorio kupnju s nepoznatom osobom i ostao bez novaca

imp

Policiji u Petrinji je prijavljena računalna prijevara počinjena na štetu 22-godišnjaka, kojem je 28. rujna, putem lažne računalne aplikacije s tekućeg računa skinut novac, priopćili su iz PU sisačko – moslavačke.

 

Nakon dogovora oko kupnje nepoznati mu je počinitelj putem WhatsApp aplikacije poslao link za plaćanje i naveo ga da upiše podatke s kartice tekućeg računa.

 

„Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe. Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu. Ovakvi napadi su učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.“, kažu u PU sisačko – moslavačkoj te pozivaju sve na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetuju da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

najčitanije