Dođite na Dan otvorenih vrata u Sisku i saznajte kako postati policajac i policajka

imp

Dan Otvorenih Vrata Pu Sm

U sklopu kampanje „Postani policajac/policajka”, Policijska uprava sisačko – moslavačka sutra, 17.svibnja, s početkom u 11 sati, u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku, organizira Dan otvorenih vrata te druženje policijskih službenika i građana, a posebice mladih koji žele postati policajac/policajka.

 

Na Danu otvorenih vrata putem promo pultova predstavit će se razni rodovi policije, kao i vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Osim toga građani će imati mogućnost pogledati i osobno pokušati proći poligon za provjere tjelesne i motoričke sposobnosti budućih policajki i policajaca te vidjeti pokazne vježbe interventne jedinice policije koja će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti, a kao neizostavno je vježba policijskog službenog psa.

 

„Pozivamo građane, a posebice mlade da nam se pridruže i posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.“, poručuju iz PU sisačko – moslavačke.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.

 

Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

 

Kako je bilo prošle godine možete pogledati u nastavku

 

najčitanije