Dođite na Dan otvorenih vrata u Novsku i saznajte kako postati policajac i policajka

imp

Natječaj Postani Policajac

Policijska uprava sisačko-moslavačka, sutra 9. svibnja, s početkom u 10 sati, u Novskoj, na Trgu dr. Franje Tuđmana, organizira Dan otvorenih vrata te druženje policijskih službenika i građana, a posebice mladih koji žele postati policajac/policajka.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (kiše) navedena aktivnost će se održati u dvorani Srednje škole Novska, Ulica Tina Ujevića 2/a.

 

Na Danu otvorenih vrata putem promo pultova predstavit će se razni rodovi policije, kao i vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.
Osim toga građani će imati mogućnost pogledati i osobno pokušati proći poligon za provjere tjelesne i motoričke sposobnosti budućih policajki i policajaca te vidjeti pokazne vježbe interventne jedinice policije koja će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti, a kao neizostavno je vježba policijskog službenog psa.

 

Iz PU sisačko moslavačke pozivaju građane, a posebice mlade da im se pridruže i posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

 

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upis učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“.

 

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknadu za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa.

 

Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

 

 

 

Foto – MUP RH

najčitanije