Dodijeljene Zlatne plakete najuspješnijim trgovačkim društvima s područja županije

ibb

251020211635196959.jpeg

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Sisak dodijeljene su Zlatne plakete najuspješnijim trgovačkim društvima u Sisačko – moslavačkoj županiji za 2020. godinu. Unatoč teškim okolnostima obilježenima covid pandemijom, a na kraju godine i potresom, nekoliko se tvrtki ipak uspjelo izboriti za svoje mjesto na tržištu i godinu završiti s odličnim poslovnim rezultatima: ”U takvim okolnostima trebalo je imati hrabrosti, odlučnosti, znanja i umijeća voditi tvrtke, očuvati poslovanje i djelatnosti i na kraju postići dobar rezultat”, rekao je Tihomir Babić, predsjednik županijske gospodarske komore koja je Zlatnu plaketu u kategoriji velikih trgovačkih društava danas dodijelila tvrtki Agrosimpa iz Siska u kategoriji malih poduzeća, u kategoriji srednjih trgovačkih društava Zlatnu plaketu je dobila tvrtka Sano iz Popovače, a najuspješnijim velikim trgovačkim društvom proglašena je kutinska Petrokemija.

”Petrokemija je jedna od najvećih hrvatskih kompanija i jedna od najznačajnijih u Sisačko-moslavačkoj županiji. Već 53 godine kontinuirano radimo, proizvodimo mineralna gnojiva ne samo za Hrvatsku nego i za značajan broj zemalja u Europi i svijetu. U ovih 53 godine Petrokemija je prošla niz oscilacija, imala je i loših i dobrih razdoblja, međutim u zadnjih nekoliko godina uspjeli smo komapniju stabilizirati i Petrokemija je sada spremna za jedan novi razvojni ciklus kojim se mora uklopiti u zelenu energetsku tranziciju Europe. Ja očekujem da ćemo prevladati sve poteškoće i biti spremni za daljnji razvoj” – poručio je predsjednik uprave Petrokemije Davor Žmegač.
A u daljnjem razvoju sisačko-moslavačkih gospodarstvenika na raspolaganju je i Županija sisačko – moslavačka s projektima namijenjenima upravo poticanju gospodarske djelatnosti: ”Gospodarstvenici su perjanica našeg društva i Sisačko-moslavačka županija provodi niz aktivnosti za pojednostavljenje rada naših gospodarstvenika. Konkretno, riječ je o smanjenju kamatnih stopa za gospodarstvenike, osiguranju školskih standarda koji su bitni za naše mlade obrtnike, školskim aktivnostima koje nedostaju našim poduzetnicima i tako dalje” – rekao je zamjenik župana Mihael Jurić

Na današnjoj svečanoj sjednici županijskog gospodarskog vijeća, osim Zlatnih plaketa tvrtkama, dodijeljena su i posebna priznanja zaslužnim pojedincima: Ivanu Brkiću, Mladenu Galekoviću, Borisu Mesariću, Mattu Sertiću, Milanu Stojanoviću i Marijanu Vukeliću.

najčitanije