Dodijeljene stipendije Zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“

imp

Biskupijska zaklada “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” ove je godine dodijelila 90 ugovora o stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije.
Na natječaju se prijavilo 160 studenata pa ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler ističe kako nisu imali lak posao, dodajući da se broj stipendista kroz ove godine utrostručio te se osjeća da ima sve više potrebnih.
Jedna od stipendistica koja će u ovoj akademskoj godini dobivati mjesečno izno sod 800 kuna je Tihana Čulinović – „Osim financijske potpore Zaklade, koja uvelike olakšava naše školovanje, kao mladi akademski građani svjesni smo da smo kao stipendisti zadobili vaše povjerenje što nas dodatno motivira za kvalitetan rad i uspjeh. Radujemo se danas biti ovdje, ali također osjećamo dužnost biti još uspješniji studenti i ljudi, na vašu i našu radost. Hvala vam što ste prepoznali potencijal nas mladih studenata i što ulažete u naše obrazovanje. Iz stečenog će znanja niknuti i djela. Do ostvarenja našeg punog potencijala tisuće je malih koraka. Hvala vam što činite uporište da i mi ostvarimo svoje talente i tako gradimo svijetlu budućnost sebi i drugima. Vaša velikodušnost uvijek će nas poticati da budemo primjer i ruka pomoći bližnjima, a vaša djela naučiti će nas prepoznati potrebite“.- rekla je Tihana Čulinović.
Dosad je kroz program stipendiranja Zaklade Fra Bonifacije Ivan Pavletić prošlo između 500- 600 studenata.

najčitanije