Dodijeljena odlikovanja sv. Kvirina

imp

Odlikovanja Svetog Kvirina 12

Devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i župe sv. Kvirina, kojom će se vjernici u bazilici Sv. Kvirina u Sisku duhovno pripravljati za proslavu svoga zaštitnika, započela je u četvrtak, 25. svibnja svečanim misnim slavljem koje je predvodio biskup Vlado Košić.

 

U koncelebraciji su bili generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, ekonom mons. Zdravko Novak rektor bazilike preč. Robert Jakica, župnik iz Lasinje vlč. Kristijan Krajnović, župnik iz Hrvatske Dubice Damir Kunić te župnik iz Petrinjske župe Preobraženja Gospodnjeg Damir Ceković.

 

Već tradicionalno, tom prigodom biskup je uručio „Odlikovanje sv. Kvirina”, znak priznanja u Sisačkoj biskupiji onima koji se posebno trude svjedočanstvom i primjerom živjeti svoju vjeru.

 

Ovogodišnji dobitnici odlikovanja su Ana Karas za 50 godina djelovanja kao sakristanka u kapeli sv. Ane u Crnoj Dragi (župa Lasinja), Katarina Prigorac za 40 godina djelovanja kao sakristanka u kapeli Srca Isusova u Desnim Štefankima (župa Lasinja), Katica Tor za 35 godina djelovanja kao sakristanka u kapeli sv. Leonarda u Gradecu Pokupskom (župa Lasinja), Juraj Skrbin za 45 godina djelovanja kao orguljaš i zborovođa u više sisačkih župa te Anđelko Ruf trenutni orguljaš i sakristan u župi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici.

 

 

Foto – Sisačka biskupija

Foto: Sisačka biskupija

najčitanije