Dobitnici nagrada Sisačko-moslavačke županije

ibb

Županijsko vijeće na svojoj je zadnjoj sjednici usvojilo prijedloge o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Sisačko-moslavačke županije.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se dugogodišnjem sportskom djelatniku i umirovljenom glavnom tajniku Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Nikoli Perkoviću iz Siska. Perković je ujedno i jedan od osnivača te aktualni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza, koji je za njegova djelovanja pokrenuo niz projekata i aktivnosti  u više od 450 škola diljem Hrvatske.

Priznanje za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se Odjelu za infektivne bolesti Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak na čelu s voditeljicom Odjela Tonkom Jozić Novinc.

Priznanje za iznimno postignuće bit će dodijeljeno i poduzetniku Darku Sertiću iz Siska, koji je nakon dugogodišnje poduzetničke aktivnosti u SAD-u prije 15 godina osnovao tvrtku u svom rodnom gradu. Danas na području Siska ima nekoliko tvrtki, prvi privatni poduzetnički inkubator i Kulinarski institut te zapošljava nekoliko stotina radnika.

Priznanja za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije bit će dodijeljeni Kulturno-umjetničkom društvu „Repušnica“ koji ove godine obilježava 90 godina rada, voditeljici na Radio Quirinusu Karmen Valenta te sportašu Matiji Sloupu, članu Atletskog kluba Odisej za osobe s invaliditetom iz Kutine i hrvatskom reprezentativcu, koji je prošle godine nekoliko puta oborio svjetski rekord u bacanju diska u svojoj kategoriji te bio 3. na svjetskom prvenstvu.

najčitanije