Do sada u županiji od koronavirusa ozdravilo oko 5000 ljudi, aktivan je 981 slučaj, hospitalizirana 92 pacijenta, 10 na respiratoru

imp

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan su evidentirane 132 novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite na današnjoj konferenciji za medije.
U sisačkoj bolnici se na liječenju nalaze 92 osobe, 10 ih je na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminulo je 7 osoba. Sve srednje škole od početka tjedna su na online nastavi i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec kaže da uvođenja dodatnih mjera koje bi vrijedile za našu županiju neće biti.
„U razdoblju koje je pred nama sve one mjere koje su na snazi važit će i dalje. Dakle neće se ići sa nekim jačim i represivnijim mjerama, već će sve one mjere koje su do sada na snazi biti aktualne i u razdoblju koje nam slijedi. Uistinu se želim zahvaliti i ključan element kojem smo se vodili odnos i ponašanje naših sugrađana gdje smo uvidjeli da ove mjere koje su sada su zadovoljavajuće i uspijevamo se nositi s navedenim problemom. Ukoliko i dalje pokažemo odgovornost u borbi protiv COVID-a 19, možemo očekivati da će trend kretanja brojki i dalje biti manji. Pozivam građane na zajedničku suradnju, odgovornost, pridržavanje svih propisanih mjera kako bi 2021.godine možda i dočekali završetak borbe protiv COVID-a 19“, rekao je Rosavec.

stožer 2

U našoj su županiji od početka epidemije oboljele 5942 osobe, rekao je dr. Inoslav Brkić, ravnatelj županijskog ZZJZ, a najveći broj, 2145 osoba, je s područja Siska. Trenutno je aktivan 981 aktivni slučaj: „To su osobe koje još uvijek boluju i koje izlučuju SARS-CoV 2 virus. Na području Siska ih je 306, na području Popovače 163, na području Petrinje ih je 130, i dr.“, rekao je dr. Brkić, osvrčući se na brojeve zaraženih u školskom sustavu: „Do sada je oboljelo 578 učenika školske dobi, to kada govorimo u dobi od 7 do 19 godina od ove zarazne bolesti. Ako se sada gledaju aktivni slučajevi, odnosno tko je od ove djece danas dolestan, onda u dobnoj skupini od 0 do 6 godina, koju uglavnom čine djeca predškolske dobi, imamo 13 aktivnih slučajeva. U dobnoj skupini od 15 do 19 godina (srednjoškolci) imamo 35 aktivnih slučajeva, a u dobnoj skupini od 7 do 14 godina (osnovnoškolci) imamo 54 aktivna slučaja.“

stožer 3

Kako bi olakšali ljudima da po ovom vremenu ne čekaju testiranje na otvorenom, županijski Stožer civilne zaštite je najavio skorašnju mogućnost drive-in testiranja u Sisku, Petrinji i Popovači.
Na području nadzora Policijske uprave naše županije, trenutno imamo 1958 osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije. Zadnje zabilježeno kršenje mjere dogodilo se 14.12., a riječ je o 41-godišnjakinji koja je imala određenu mjeru samoizolacije u vremenu od 4. do 14.12., no zadnji dan je došla u Policijsku upravu, na upravne poslove, radi izdavanja putne isprave i izdan joj je prekršajni nalog.
U subotu pak, 12.12., 55-godišnjak je unatoč višestrukim upozorenjima od strane djelatnika, ušao u trgovački centar bez zaštitne maske i dobio obavezni prekršajni nalog na iznos od 500kn.

najčitanije