Do 12 sati na području županije prijavljena šteta na 9828 objekata

imp

Od 19 jedinica lokalne samouprave Sisačko-moslavačke županije, teško su stradali Petrinja, Glina, Sisak i Lekenik, a velike materijalne štete su pretrpjeli Donji Kukuruzari, Sunja, Hrvatska Kostajnica, Majur, Dvor Topusko, Gvozd i Martinska Ves. Rekao je to, iznoseći statistiku župan Ivo Žinić nakon današnje sjednice Koordinacije Stožera civilne zaštite Sisačko – moslavačke županije.
Ukupno je prijavljena šteta na 9828 objekata, od čega je 2688 šteta već obrađeno. Od njih 20 posto su neupotrebljivi, odnosno potpuno srušeni ili teško oštećeni objekti koji više nisu za upotrebu, 24 posto objekata traži dodatnu statističku provjeru dok je 54 posto objekata dobilo zelenu naljepnicu i mogu se koristiti.
“Broj oštećenih objekata će sigurno biti i veći, jer prijave još uvijek pristižu. Na terenu je stanje potpuno pod kontrolom, velik broj volontera pomaže na obnovi manje oštećenih objekata kako bi se što prije iskoristili za upotrebu. Formirali smo pet mobilnih timova od dva inženjera koji će obilaziti naselja i s tamošnjim koordinatorima utvrđivati stanje i potrebe stanovnika. Istodobno smo imenovali koordinatore za određene sektore, za logistiku, zdravstvo, opskrbu hranom i građevnim materijalom, te za druga područja”, rekao je Žinić.

najčitanije