Djelatnici Crvenog križa na prijemu kod župana

st

U petak, 8. svibnja obilježen je Svjetski dan Crvenog križa, a tog je dana ujedno započeo i Tjedan Hrvatskog Crvenog križa koji traje do 15. svibna. Ove godine obilježava se i 50 godina od usvajanja temeljnih načela pokreta Crvenog križa. Radi se o instituciji od posebnog značaja za Republiku Hrvatsku čija djelatnost se proteže od zdravstvenih programa poput darivanja krvi, provođenja različitih tečajeva prve pomoći te programa prevencije bolesti i neovisnosti do prijema i distribucije humanitarne pomoći, službe traženja, rada s mladima, organizacije edukativnih programa, službe spašavanja života na vodi, djelovanja u katastrofama i brojih aktivnosti prilagođenih svakoj sredini.
‘Na nas se uvijek može računati, u svakoj prilici, na raspolaganju smo uvijek, a ne samo u elementarnim nepogodama’, rekao je Zoran Prpić, predsjednik Društva Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije.
Prigodom obilježavanja Tjedna Hrvatskog crvenog križa. predstavnike gradskih i županijskih društava Crvenog križa ugostio župan Ivo Žinić, koji je čestitao i zahvalio prisutnima na njihovom posvećenom djelovanju u svim segmentima humanitarnog rada.
‘Crveni križ ima značajnu ulogu u našem društvu. Uvijek su s nama kad je najgore, a ističu se i radom sa svim generacijama u svim situacijama. To je jedna Hvalevrijedna djelatnost’, rekao je župan.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

najčitanije