Djeca Banovine sudjelovala u eko patroli Čišćenje bez granica

imp

251020211635198795.jpeg

Više od 200 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije zajedno su šesti puta po redu u sklopu međunarodne dječje eko patrole čistili podmorje Savudrijske vale.
15 4. Civilna zaštita RH i  Promocija ronjenja

Ovogodišnja eko patrola sigurno će u lijepom sjećanju ostati djeci s potresom pogođene Banovine. Oni su u tri dana pod vodstvom instruktora ronjenja najprije savladali osnove ronjenja, a onda posljednjeg dana pomogli u čišćenju podmorja. Svojim doprinosom, čistili su podmorje u kampu Veli Jože.

11. Čišćenje bez granica, eko patrola kamp Veli Jože 9.8. Ronjenje s djecom 2a. Dječja ronilačka eko patrola, Savudrija

Mladi ronioci s područja Banovine izvukli su na desetke vreća punih otpada. U tri dana koliko je cijela akcija trajala, za djecu Banovine organizirane su brojne aktivnosti.
Jedna od njih bio je i put u Umag, gdje ih je sve primio gradonačelnik Umaga Vili Bassanese. Posebnost tog putovanja bila je u tome što su djeca do Umaga stigla gliserima koje im je omogućio HONDA MARINE i Highfield Boats, na njihovo opće oduševljenje morem, valovima i putovanju morskim putem.

6. Gradonačelnik grada Umaga sa djecom 1. Čišćenje bez granica - VI. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola

Čistile su se obje strane zaljeva, hrvatska i slovenska, a ronioci su uklanjati krupni otpad ispred Pirana, u Luci Piran te u Savudriji, kamp Veli Jože i u Luci Savudrija.
Eko patrola održala se u organizaciji Agencije Promocija ronjenja, Zagrebačkog holdinga te njegove podružnice Vladimir Nazor, Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, PGD Piran i Jamarske zveze Slovenije.

5. Promocija ronjenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 3. Ronioci
Kako bi ukazali na odgovorno ponašanje u organizaciji ekoloških i edukativnih projekata za dobrobit sviju, akcija se održala uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.
U eko patrolu uključilo se više od 40 klubova i udruženja, Javnih vatrogasnih postrojbi, Civilna zaštite Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a sve u cilju što većeg doprinosa zaštiti prirode i čistoći Jadranskog mora.

najčitanije