Dezinfekcija stambenih zgrada u Petrinji

mradenovic

261020211635208165.jpeg

Stožer civilne zaštite Grada Petrinje nastavio je sa dezinfekcijom u gradu. Nakon ulica, tržnice i ostalih mjesta gdje je bila veća frekvencija ljudi, počela je dezinfekcija stambenih zgrada.  Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje i zamjenik načelnika Stožera Civilne zaštite prije početka dezinfekcije je izjavio:

„Dalje nastavljamo dezinfekciju grada, sada smo se prebacili na stambene zgrade, odnosno na ulaze stambenih zgrada i stepenice. Danas ćemo sve zgrade u Petrinji proći, dezinficirati uz kontrolu dr.Inoslava Brkića koji nam je rekao koja doza izosana ide u šprice. Svi građani su obaviješteni, odnosno njihovi predstavnici, obavijesti su stavljene na ulaze u zgrade, oni dva sata ne bi trebali hodati nakon našeg špricanja. Mi ćemo i dalje ulice dezinficirati, kao što smo dezinficirali, stambene zgrade, nogostupe. Svakih sedam dana ćemo dezinficirati stambene zgrade dok imamo novooboljelih u Hrvatskoj, takva je preporuka. S nama su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe, članovi DVD-a Petrinja i Komunalac Petrinja. Komunalac Petrinja posjeduje licencu da smije obavljati dezinfekciju, tako da u biti su oni nosioci ove akcije uz Javnu postrojbu i DVD.

Mi ćemo dezinficirati rukohvate, stepeništa od vrha zgrade do dna i ispred samog ulaza. Također redovito obavljamo kada završi s radom, dezinfekciju Gradske tržnice, isto tako ispred Hrvatske pošte, pošto se tamo okuplja veliki broj ljudi, kao i ispred banaka. Na temelju upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske svakodnevno moraju obilaziti ugostiteljske objekte radi kontrole je li neki od njih otvoren. Ukoliko je, isti prijavljuju Policijskoj postaji Petrinja koji dalje postupaju na temelju prijave, a obilaze i trgovačke centre radi kontrole pridržavaju se svog radnog vremena. Pozvao je na kraju sve da se pridržavaju svih uputa Stožera“, zaključio je Ljubičić.

izvor: Rad za naš grad

najčitanije