Davor Rakić:“Važniji je završetak procesa dokapitalizacije Petrokemije“

imp

Problemi u kutinskoj Petrokemiji. Zbog duga od 100 milijuna kuna INA je najavila prekid opskrbe plinom. Ipak u Petrokemiji kažu da neće prekidati proizvodnju i da će im drugi opskrbljivač Prvo plinarsko društvo isporučiti dovoljne količine plina.
Do zastoja u proizvodnji Petrokemije nije došlo i svi pogoni rade sigurno i stavbilno, kaže to za sindikate i branitelje Petrokemije Davor Rakić.
„Mi inače uzimamo plin od INA-e i PPD-a. U ovoj situaciji PPD nam je izašao usuret na zahtjev Uprave Petrokemije i u narednih sedam dana sigurni smo da ćemo imati dovoljne količine plina za nastavak proizvodnje. Tako da do zastoja proizvodnje nije došlo, nema nikakvih problema i Petrokemija radi sigurno i stabilno. Kupci mogu biti sigurni da će isporuka ići ugovorenom dinamikom. Očekujemo u narednih nekoliko dana da će se riješiti taj problem s Inom i da će se vrlo brzo ponovo uključiti u opskrbu plinom kao što je bilo i do sada.“, rekao je sindikalist Rakić dodajući kako ih, s obzirom da u ovom trenutku tvrtka posluje sigurno i stabilno, više brine završetak procesa dokapitalizacije koji traje već skoro godinu dana u kojem su sudjelovali mnogi akteri iz domaćeg i europskog gospodarstva.
„Ono što je možda u ovom trenutku važnije od plina je da se proces dokapitalizacije koji je započeo u proljeće prošle godine, konačno završi. Taj proces je trebao završiti do 31.prosinca, ali nije završio zbog raznih odgađanja i dubinskih snimanja. U tom procesu dokapitalizacije sudjelovala je i Ina te iskazivala određeni interes pa je sad malo čudno i vrlo indikativno da su se baš sad u ovom trenutku odlučili za obustavu isporuke plina.“ – rekao je Rakić.
U ovom trenutku sindikati i branitelji Petrokemije neće poduzimati nikakve dodatne aktivnosti napominje Rakić, jer su uvjereni kako će se u danima koji su pred njima intenzivirati rad na pronalaženju rješenja koja će osigurati dugoročniju stabilnost poslovanja.

najčitanije