Dani tehničke ispravnosti motocikala

imp

261020211635280753.jpeg

U sklopu akcije HAK-a „Dani tehničke ispravnosti motocikala“, vozači svoje limene ljubimce na dva kotača mogu od 20. do 25. travnja, odvesti na besplatni tehnički pregled u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila u RH.

Motocikli i mopedi su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila. Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu tj. izbjegavanja prometnih nezgoda uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.
Akcija je u potpunosti dragovoljna i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima te se nikakve represivne mjere neće primjenjivati.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici Hrvatskog autokluba ili u najbližoj stanici za tehnički pregled vozila.

najčitanije