Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016

imp

261020211635270686.jpeg

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti. S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu preporuka je Policije da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominjemo da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.
No najbitnije je u prometu sudjelovati s tehnički ispravnim motociklom, mopedom ili biciklom.
Iz tog razloga od 29.ožujka do 2.travnja ove godine traju Dani tehničke ispravnosti motocikala, koju zajendički organiziraju Stanice za tehnički pregled vozila, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.
Cilj ove dragovoljne akcije preventivno-sigurnosnog karaktera u kojoj besplatno možete pregledati svog limenog ljubimca na dva kotača je potaknuti vozače motocikala i mopeda na ispravno i pravovremeno razmišljanje o tehničkoj ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, ne bi li se izbjegle prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću. Stoga će se vozačima pružati savjetodavna pomoć oko uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima, odnosno nikakve se represivne mjere neće primjenjivati.
Ovi besplatni pregledi koji se obavljaju u sklopu akcije ne zamjenjuju redovni tehnički pregled. Za vrijeme trajanja akcije policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.

najčitanije