Dani sigurnosti u prometu – “Ostani živ i spasi živote drugih”

imp

L Blue Rsd R Date Slogan

Već tradicionalno sredinom rujna počinju Dani sigurnosti u prometu, kampanja međunarodne mreže prometne policije koja se ove godine održava pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“.
Cilj ove kampanje jest osvijestiti javnost kako bi se smanjio broj smrtno stradalih osoba u prometu. Već petu godinu zaredom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, kampanja se provodi diljem Europe i nastoji se uključiti što više zemalja da raznim preventivno-represivnim aktivnostima pridonesu smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu.

 

Kampanja „Ostani živ i spasi živote drugih“ održava se do 22. rujna 2020. godine. Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“:

  • brzine,
  • alkohola,
  • nekorištenja sigurnosnog pojasa
  • nepropisne upotrebe mobitela za vrijeme vožnje.

 

 

20. rujna obilježit će se i Dan bez poginulih u prometu

 

Tog dana će se, u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, dodatno pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

 

Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan – dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. Prošle smo godine zajedno uspjeli – na Dan bez poginulih u prometu, u Republici Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba, ističu iz MUP-a.

 

 

 

Najbolja fotografija

 

ROADPOL po prvi puta za vrijeme trajanja projekta provodi natjecanje za odabir najboljih fotografija koje promiču prometnu kulturu, edukaciju sudionika u prometu, izazivaju interes za podizanje razine ponašanja sudionika u prometu te promiču sam projekt.

 

Svi sudionici u prometu, nacionalne i međunarodne organizacije te nevladine organizacije, odgojno-obrazovne ustanove, policija, privatne tvrtke i poduzeća, mogu sudjelovati dijeljenjem svojih najboljih fotografija s događaja u okviru projekta “Dani sigurnosti u prometu”.

 

Fotografije trebaju odgovarati tematici sigurnosti cestovnog prometa te zajedničkom cilju – bez poginulih osoba u prometu. Također, trebaju ilustrirati sam događaj, bez obzira na okruženje i program. Fotografije će biti klasificirane po kategorijama, npr. obrazovanje, privatne tvrtke i poduzeća, nevladine organizacije, policija, nacionalne i međunarodne organizacije…

 

Natjecatelji svoje fotografije na temu sigurnosti prometa na cestama trebaju postaviti na svoje račune na društvenim mrežama Facebook, Instagram, X i LinkedIn uz obavezno korištenje hashtaga #ZeroMeansLife i spominjanje ROADPOL-a dodavanjem @roadpol_eu ili @roadpol, ovisno na koju platformu objavljuju: na X-u: @roadpol_eu, na Instagram-u: @roadpol_eu, na Facebook-u: @roadpol i na LinkedIn-u: @roadpol

Natjecatelji moraju postaviti fotografije tijekom ROADPOL-ove kampanje Dani sigurnosti u prometu do 22. rujna.

Alternativno se fotografije mogu dostaviti na e-mail adresu ROADPOL-a: media@roadpol.eu

 

 

Pobjednici

 

Ocjenjivačko povjerenstvo odabrat će najbolje fotografije prema kriterijima kao što su kvaliteta fotografije i važnost sigurnosti na cestama, a pobjednici će biti objavljeni putem društvenih mreža do 2. listopada 2023.

 

Pobjedničke fotografije koristit će se sljedeće godine za promociju projekta “Dani sigurnosti u prometu”.

 

„Nije potrebno mnogo kako biste postali pravi heroji: poštujte prometne propise, pazite na sebe i druge sudionike u prometu. Ostani živ i spasi živote!“, apeliraju iz policije.

 

 

Foto – PU sisačko – mosloavačka

najčitanije